5 Manfaat Perkhidmatan Runner Untuk Luar Bandar

 

 

Perkhidmatan runner di sekitar bandar-bandar pesat membangun. Dapat kita lihat ramai menjadikan servis runner sebagai pekerjaan kedua dan ramai antara kita yang memerlukan perkhidmatan runner terutama buat mereka yang menjalankan perniagaan kecil-kecilan atau mereka yang sukar untuk bergerak atas kekangan pengangkutan.

Di luar Bandar, perkhidmatan runner agak terhad kerana beranggapan tiada demand dari penduduk setempat. Namun, banyak manfaat yang diperolehi sekiranya perkhidmatan runner luar bandar diperluaskan. 5 manfaat perkhidmatan runner untuk luar abndar iaitu:

 

1) Membantu Peniaga Kecil

 

Bagi mereka yang menjual barangan atas talian secara kecil-kecilan memerlukan mereka untuk pergi ke pejabat pos bagi mengirimkan barangan tersebut kepada pelanggan, ada di antara mereka yang sukar keranan tiada pengangkutan, mempunyai anak-anak kecil dan kekangan masa. Jadi dengan munculnya perkhidmatan runner, mereka boleh mengupah runner tersebut untuk ke pejabat pos tersebut.

 

2) Menyelesaikan Urusan Waktu Pejabat

 

Bagi mereka yang bekerjaya, masa agak terhad unutk menguruskan urusan ketika waktu pejabat seperti urusan di badan-badan kerajaan dan swasta, memperbaharui insurans dan lain-lain lagi. Jadi, dengan adanya perkhidmatan runner, urusan ini dapat diselesaikan tanpa perlu mengambil cuti tahunan. Contohnya, urusan untuk memperbaharui insurans dan roadtax. Minta dan sediakan bayaran sahaja untuk runner ambil roadtax tersebut.

 

3) Membantu Urusan Ketika Tidak Sihat

 

Bila tidak sihat, kita tidak larat untuk ke mana-mana walaupun ke klinik. Jadi dengan adanya runner anda boleh mengupah mereka untuk ke farmasi membelikan ubat-ubatan bersesuaian untuk anda sebelum anda larat untuk ke klinik. Jadi, mudah kan dengan adanya perkhidmatan runner ini?

 

4) Membantu Membeli Makanan

 

Ada waktu kita kehabisan tenaga untuk memasak setelahs eharian bekerja atau melakukan kerja rumah. Jadi, perkhidmatan runner ini boleh membantu kita untuk memesan makanan di kedai dan penghantaran ke rumah kita menggunakan servis runner ini. Menarik kan? Kalau di Bandar-bandar besar, perkhidmatan runner makanan mula mendapat tempat atas kekangan masa penduduk tempatan.

 

5) Membantu Urusan Pembelian Barangan Dapur

 

Perkhidmatan runner di luar Bandar dapat membantu penduduk luar Bandar yang menghadapi masalah pengangkutan dan juga kekangan masa. Mereka boleh mengupah runner ini untuk urusan pembelian barangan dapur dan terus menghantar barangan tersebut ke rumah. Kadar cas yang dikenakan bergantung kepada jarak dan juga faktor-faktor yang bergantung kepada runner tersebut.

 

Facebook: GetRunner

Instagram: getrunnermy

Customer Service: +6014-6420466

Website: www.getrunner.my

 

 

© 2021 All rights reserved